Monday, November 06, 2006

Hello, hello, hello, goodbye, goodbye, goodbye

Vähän ärsyttää. Elämäntehtäväksi on muotoutumassa taistelu byrokratiaa vastaan. Tänäänkin kävin keskustelun päiväkodin johtajan kanssa minulle langenneista ylisuurista päivähoitomaksuista (joiden mukaan poikani olisi ollut hoidossa 37h/vrk) "Kyllä tässä jotakin hämärää on." Jos lakia ja säädöksiä tarkistetaan, niin muutoksen alullepanijana on yksi ihminen. Jos virhe tapahtuu, se täytyy voida myös korjata. Onko tapahtunut virhe? Mielestäni on. Virhe kuitenkaan ei kiinnosta minua sen enempää, sen korjaaminen jää muiden huoleksi, minua kiinnostavat lähinnä omat rahani. Mutta on ihanaa että tämä kiinnostus toimii kimmokkeena paremman yhteiskunnan rakentamiselle. Menestyksekkäimmäksi tavaksi neuvotella totesin ystävällisen hymyilevän: "Tämä on aivan liikaa (aivan kuin olisin vastaanottamassa lahjaa). En voi millään maksaa tätä. Jo oikeustajun takia minun on kieltäydyttävä tästä." Enkä aio antaa periksi, neuvottelut jatkuvat huomenna.

Kun tämä iloinen keskustelu oli käyty, niin sain tietää, etten olekaan päässyt runokurssille, minne halusin. Olisi pitänyt ilmoittautua jo 15.8.1975 mennessä, ja olin silloin niin tietämätön kaikesta. Että olut ja suklaa eivät sovi yhteen, että ne jotenkin kuohuvat suussa. Se on täysin oma syyni tietenkin, mitä olin niin nuori. Ajattelin kokeilla samanlaista menettelyä kuin yllä, taivuttelua, järjen puhumista, jne. Kuka vastaa näiden kurssien suunnittelusta? Uhmakkaasti voisin ajatella, että eivät opinnot ole kaksisia tähänkään asti olleet, kuka sanoo, että tästä vaivaisesta runovirityksestä olisi mitään hyötyä? Mutta jos siitä olisi iloa. Tai: jos vielä näiden opintojen jälkeen jatkan kirjoittamista, niin se tarkoittaa, että kestän mitä tahansa turhaumia. Tai, että parhaat jäävät aina kurssien ulkopuolelle (haluaisin silti mukaan).

Haluaisin vain, että minusta pidettäisiin huolta, mutta kun ei. Jäljelle jää vain lohduttautuminen: Ehkä ensi vuonna.

Innolla odotan, mitä vastoinkäymisiä huominen taas tuo tullessaan. Ehkä joudun ihmiskaupan uhrina ukranalaiseen bordelliin. Huomenna yritän puhua itseäni sieltä pois.

1 comment:

sivuaskel said...

Loistava vuodatus.net. :)