Thursday, December 21, 2006

Flashing the wrong BIOS can cause harm to the system. (Rakkaani sulla on harso silmiesi eessä..) Päivittelin tuossa rohkeasti konettani: sain cd-aseman kuntoon! Eikä konetta tarvitse lähettää takuuhuoltoon. Soittelin siitä taas Jannelle, kun päivitin biossin eikä se auttanut ja Janne ehdotti, että poistaisin toisijaisen ide-kanavan ohjaimen, ja kone hakee uudelleen sen. Kysyin, mistä kone sen hakee. Hän sanoo, että se on toissijainen kysymys. Tämä kaikki, asentelu ja onnistuminen, on niin hauskaa, koska toimin kovin kevyin oletuksin ja lähtökohdin.

Tai ehkä se mitä pidän ymmärtämättömyytenä onkin pelkoa ja harhaa. Ei kai painovoimaa voikaan voittaa. Näkemistapa on se olennainen. Minä, maailma, niiden välissä näkemisen tapa.

Kuusi nojaa parvekkeella pöytään. Koristelemme sen lasten kanssa jo tänään. Lapset ovat tehneet jo tähän mennessä kerhossa ja päiväkodissa tarpeeksi koristeita, ne näyttävät omaperäisiltä. Tänään leivon myös hedelmäkakun, jonka olisi kyllä voinut tehdä jo viikko sitten maustumaan. Siihen tulee niin monenlaista: kirsikoita, mantelia, luumuja, rusinoita. Lapsuuden joulut ovat geeneissä, vaikka en tietoisesti hössötä joulun tuloa, huomaan ostaneeni lanttuja, rosollitarpeita, muita laatikkoaineksia, italiansalaattivärkit, jne. Ohjautuminen tulee jostakin alitajunnasta, se ei ole millään tavalla stressaavaa, pikemmin iloista, yllättävää. Lasten kanssa on mukava leipoa. Olen jo tottunut siihen, että sotkua tulee hiukan. Ja siihen, että kun nostan leipomistarvikkeet pöydälle, ne eivät pysy siinä paikoillaan. Ne käyvät jossakin, ja tulevat takaisin. Ja munan rikkominen on ihanaa, samoin kuin taikinan puristeleminen.

2 comments:

Anonymous said...

Joo, taikinan vaivaaminen on ihan taivaallista. Kosketusterapiaa, samantapaista kuin kissojen silittely, koirien ja hevosten rapsuttelu, keraaminen veistäminen tai elokuvan katsominen rakkaan pää sylissä, sormet hiuksia solmeillen ja päänahkaa kopeloiden.

hetket said...

Leipominen oli mukavaa, mutta kakkuvuokani on vanha ja nyt huomasin, että se vuotaa: rasvaa tippuili koko ajan uuniin, lammikollinen. Koti tuoksui lämpimältä rasvalta, kuin munkkeja olisi paistettu, no ei se ollut hassumpaa, ja kakku keveni..