Thursday, May 17, 2007

Ajattelin joskus blogia perustaessa, että kirjoitan tänne joitakin eroottisia juttuja. Mitähän oikein kuvittelin? En uskalla edes sanoa mitään rumia sanoja (vaikka haluaisinkin), vaan käytän aina tämänkaltaisissa asioissa virallisia kiertoilmauksia, sellaisia, joita STT:n uutistoimittajatkin. Esim. ilmausta prostituoitu. Voisinhan tietysti harjoitella täällä, tämähän on foorumi, johon voi panna mitä vaan. Mietin sitä.

Eroottinen juttu oli eilen Berlin Alexanderplatzissa, kun Franz Biberkopf istui poliittisessa kokouksessa jossakin kellaritilassa, ja joku agitaattori puhui, ja Franz ajatteli mielessään naisystäväänsä, joka teki jotakin aivan viatonta, nuoli hänen kämmentään ja sormien välejä, imi peukaloa. Se oli hyvin eroottista. Ja pidän kovasti Biberkopfista. Kerroin tämän miehellenikin ja hänen silmiinsä syttyi valo, hän oli samaa mieltä, mukava kaveri. Melkein kuin ihminen.

Olen näköjään jo taas terve, tai vielä kuumeessa. Laitoin kuopuksen tuomat voikukat (kimppu näytti niin valoisalta hänen kädessään, se hehkui keltaisena) mukiin pöytään, enkä muistanut panna vettä ollenkaan, mitä oikein kuvittelin. Kaikki kukat ovat pöydällä sattuvat olemaan keltaisia: voikukka, rikkasinappi, orvokit ja tulppaani. Kuopus rakastaa kukkien poimimista, ja hän tuoksuttelee voikukkia nenänsä alla niin, että naama on aivan keltainen. Paitaanikin tuli keltaista väriä, kun kukat vain hipaisivat sitä.

Heti kun aion kirjoittaa erotiikasta, alan änkyttää, ajaudun johonkin muuhun. Ajattelen nytkin vedenpintaa, kellumista siinä, vesi on ihonlämpöistä, ehkä vain hiukan viileämpää. Joskus siinä on viileänraikkaita pyörteitä, pinnassa vesi on melkein kuumaa. Voit ajelehtia näin miten kauan haluat, veden alla on kiviä, isoja kiviä, joiden päällä liehuu syvänvihreää levää, vierellä heiluu pitkää vesiheinää, se ei yllä pintaan asti.

Miehissä ajattelen eniten reisiä. Niitä kuvailemaan keksin heti monta englanninnostakin: slender, sleek, lean. Muscular on myös aika söpö sana. Ja reisiäkin enemmän vielä käsiä. Koska käsiä ei voi ajatella ajattelematta kosketusta. Franz Biberkopfilla on tyhjä hiha, hänellä ei ole toista kättä. Joka on surettava asia.

Joskus voi käydä niinkin, että joku näyttää vaatteet päällä sirolta, mutta alastomana aivan erilaiselta: härkämäiseltä, vahvalta. Ihon taso on aivan toinen.

No comments: