Friday, September 01, 2006

Imeminen on niin nautinnollista ja rentouttavaa, katse menee heti raukeaksi, keskimmäiselläkin oli automatkalla kaksi tuttia suussa ja yksi silmässä (se ei mahtunut suuhun, joten silmän hinkkaaminen oli seuraavaksi parasta). Syöminen samalla tavalla, kypsien hedelmien tietysti, mutta minkä vaan (suklaamurojen, palkokasvien, lihapalleroiden, kurkun, koisokasvien, marjojen, leipätikkujen, perunan), aika moni ruoka tuntuu suussa viehättävältä. Tuttavaperheessä oli lapsi, joka nautti syömisestä niin, että nukahti mystisesti kesken ruuan, tuli narkolepsia ja hän vain putosi tuolilta maahan. Olin hämmästynyt, en ollut ajatellut, että näin voisi tapahtua. Vanhemmat vain huusivat: "Suu tyhjäksi! Suu tyhjäksi!", että hän ei tukehtuisi nukkuessaan, ja niin hän hitaasti silmät kiinni pureskeli viimeisen murut ja hänet kannettiin sänkyyn.

Katsoin äsken Almodovarin Huonon Kasvatuksen. Mietin sitä, miten elokuvan juonta on vaikea kuvata yhdellä lauseella tyyliin "Boy meets girl". Boy/girl meets boy/girl?, he antavat intohimon viedä. Ja miten kunnon juonenkäänteitä: vääriä henkilöllisyyksiä, vanhoja kirjeitä löytyy, kiristystä, juonittelua, kostoa, rakkautta, hyväksikäyttöä, uskontoa, näissä ei ole säästelty. Ja uskomaton juttu: elokuvassa oli Ignacion seinällä täsmälleen samanlainen maalaus, kuin mieheni täti on maalannut nuorena, vaikka sen pitäisi olla mökillä varaston seinällä. Almodovarin mukaan hänen elokuvissaan on tärkeintä sävy, etenkin henkilöissä. Huonossa kasvatuksessa oli sympaattista jokaisessa, jopa hyväksikäyttäjäpapissa oli jotenkin "ymmärtävä" sävy.

Olen juuttunut kuuntelemaan samaa levyä, ja siitä tulee mieleen nuoruus. Mikä on nostalgiaa ja mikä keskenkasvuisuutta? Tätä mietin tosissani äskettäin, ja totesin, että todellisia keskenkasvuisuuden merkkejä, millä itseään arvioida, on vaikea löytää.. onko se sitä, että masturboi ajatellen kaukana asuvaa ihastustaan, joka ei tiedä tästä tunteesta mitään? Ei.. Se on jotain sellaista, että sanoo "kumi" ja punastuu? Voi aikuinenkin olla ujo. Ainoa, mitä keksin oli, se kun tuore vanhempi vaihtoi vastasyntyneelle kakkavaippaa ja piteli nenäänsä ja hoki: voi v****, pe***** mä kuolen" ja piteli nenästään ja kantoi vaippaa mahdollisimman kaukana nenästään roskiin. Se vois olla jotain siihen suuntaan. Eli mä en oliskaan keskenkasvuinen, yes.

No comments: