Saturday, June 13, 2009

Joo heippa.

Olin vielä tuona äskettäisenä postauspäivänä melko hyvässä kuosissa. Pieni alavire, hyp! (Esikoisen pyh!)Nyt tilanne on muuttunut ja kävelen kyynärsauvoilla. Omituisia näköhäiriöitä, migreeni, jossa on aurat ja lisäksi jalka meni oudosta syystä toimintakyvyttömäksi. Myyräkuumetta se ei voi olla. Mutta diagnoosi on avoin ja jännä aivosähkökäyrä. Tänään siis pääsin toistaiseksi kävelemään sauvoilla, jotka kehittävät taasen käsivoimia yllättävän paljon! Ja mies ajelutti sairaalassa pehmustetulla pyörätuolilla, mikä oli elämys.

Kun kävelykyky puuttuu... kymmenen metriä käytävää sairaalassa, jossa ei voi tukeutua mihinkään, oli mahdoton matka jalalla, jonka päälle ei voi laittaa painoa! Seisoin siis vain paikallani. Huonojalkaiselle vanhukselle tämä on arkipäivää. Mies on selvinnyt hampaanpoistosta ja aurinkoihottumasta, mutta kun klenkkasin täällä mökillä kanin aitaukselle äsken, näin, että sen silmä on aivan verenpunainen ja tulehtunut. Se täytyy viedä eläinlääkärille heti huomenna!! Joka päivä joku käy lääkärissä.

Olen kuitenkin varma, että kaikki järjestyy. Jalassa on varmaankin vain joku hermo pinteessä, koska en ole juossut aikoihin ja aivot komppaavat jotain. Eniten kannan huolta kanista.

Eeriejärvikin liplattaa vieressä, en ole vielä ehtinyt vesille. Kuikkapariskunta on tullut, ja nuori joutsenpari, joilla ei ole vielä poikasia. Suolahden perällä kulki outo salakalava mies selkä kyyryssä. Se meni pitkin rantaa, lennähti vähän, käveli taas. Kurki! Se houkutti pois pesältä. Myös varis käy tervehtimässä kania joka yö. Se tepastelee aitauksen ympärillä, vähän arkana. Mitä ne puhuvat, sitä en tiedä.

Viime yönä näin unta, jossa olimme järven rannalla, ja se myrskysi ja aallot löivät päin rannassa olevaa rakennusta, kotitaloani. Esikoinen oli uimassa pitkän niemen päässä, pelkäsin hänen puolestaan, mutta hän hyppi aaltoihin ja nauroi. Vesi oli viileää ja tummana kuohuvaa. Vesi oli noussut liian korkealle.

Nyt järvellä ajelehtii kolmen ilmapallon rypäs. Tiira hermostuu, kun pesän lähelle leijuu kummallinen hökötys. Kuljettavatko pallot jotakin lauttaa - ehkä joku on lähettänyt postia? Ei, ne ovat vain palloja, karanneet jostakin pihasta.

2 comments:

RistoNp said...

Rankka alku mökillä siis. Voi, toivottavasi kaikki on kunnossa ja pääset taas hyviin kesäisiin tunnelmiin mökissä, rannassa, järvellä, kylällä, pellolla ja pientareella miehen ja poikien kanssa.

hetket said...

Kyllä, tarvitaan varmaan tällainen shokkialoitus - toinen jalka käy vanhuudessa - että pystyn rauhoittumaan olemiseen. Nyt aurinko paistaa, mutta johtuukohan se särkylääkkeistä.

Kaipaan muuten bloigiasi, onko se rikki?