Sunday, February 11, 2007

Uni

Unessa sama nainen jatkaa seikkailuaan, ja toimiaan, muistan vain viimeiset tapahtumat. Hän lähtee ostamalleen maatilalle, hän nousee autosta, pihapiirissä on rakennuksia joka ilmansuunnassa, päärakennus, navetta, ulkorakennuksia, lato. On kesä. Puun juurella mäen alla rukoilee ääneen supattaen renki, tuollaisia ne ovat, sanoo nainen, en kestä. Naista on seurannut taksilla nuorempi, kaunis nainen, joka piileskelee auton takapenkillä. Hänellä on ruskeat silmät ja tukka. Taksi pysähtyy pihaan, nuori nainen käy ripustamassa mustan pitkän miesten takin ison tammen rungolle, joka on keskellä pihaa. Takki jää siihen roikkumaan, kuin se olisi henkarissa. Sitten nainen juoksee taksin takakonttiin ja taksikuski peittelee hänet mustalla kankaalla. Vanhempi nainen tietää nuoremman naisen olevan siellä, mutta ei paljasta mitään. Vanhempi nainen (joka olen välillä minä, sitten taas välillä olen näkymätön henkilö naisen seurassa, jolle hän puhuu, vain naiselle näkyvä) menee sisään talliin tai navettaan, se on matala, pimeähkö rakennus, sieltä kuuluu hevosen hirnuntaa, korskuntaa, mutta lähempänä selviää, ettei se ole hevonen, vaan nälkiintynyt lehmä, se on laiha, kylkiluut törröttävät. Tarvitset eläinlääkäriä, sanon naiselle. (Usein toistuvia piirteitä: nälkiintyneet eläimet tai vauvat, muiden ihmiseten ajatukset ja tiedot, niillä on suuri merkitys)

2 comments:

mehtäsielu said...

Huikea uni. Mitä ajattelet tuosta lehmästä? Kun luin loppuosaa ajattelin, ei voi olla totta, tämähän on kuin yhdestä minun unesta. Tuo matala pimeä navetta, nälkiintynyt lehmä, jota ensin luulin joksikin muuksi. Ja musta vaate oli minunkin unessa. Miten joku voikin nähdä samantyyppistä unta.

hetket said...

Lehmä todella piti kummallista hevosmaista ääntä, hirnuntaa ja pärskytystä, se oli ruskea, pitkä ja takkuinen karva. Ympärillä oli vasikoita, ne olivat hyväkuntoisia. Kyllä se vielä kuntoutuisi kunnon ruualla. (Usein näen muuten unia, jossa otan hoitaakseni nälkiintyneitä, hylättyjä.) Nainen, jonka kanssa olin, otti asian rauhallisesti, hän ei sanonut mitään, mutta ei tarvinnutkaan, tiesin, että hän hoitaa asian.