Thursday, August 09, 2007

juhlia

Seitsenvuotias isäntä oli cool. Juomat otettiin viileästä, ja niistä nousi usvaa... Kaksi vierasta oli vasta tullut, ja meno oli aivan järjetöntä, toinen vieras ajoi toista takaa iskuporakone surraten. Olin yliarvioinut sen, mitä lapset syövät. Jotkut ottivat vain yhden viinirypäleen. Ruokailu on tilanne, jossa kietoudutaan lämpimään takkiin, seuraan, ei siinä tarvitse syödä, voi vain katsella ruokia.

Aamulla vietimme 38-vuotiaan auton synttäreitä. Pojat olivat sen kyydissä pienen lenkin. Konepellillä oli punaisia ruusuja.

Kuvittele istuvasi oikein suuressa keinussa, oksaan kiinnityssä yksinkertaisessa lautakeinussa. Sen täytyy olla mäntyyn kiinnitetty. Valtavan isoon mäntyyn, jota ei näe, vaikka katsoo ylös, mutta jonka täytyy olla siellä. Narut ovat pitkät, keinunta laakeaa, mutta kun otat vauhtia, keinu liikkuu valtameren mittakaavalla. Siitä ei ole enää pitkä matka lentämiseen. Ja joku katsoo.

Lentämisessä voisi olla apua ensin jonkinlaisista hihnoista, jotka kiinnitettäisiin nivusiin ja olkapäihin kainaloiden alta, black straps. Kotka tai muu iso lintu suostuteltaisiin lentämään yläpuolella, kyllä se lupaisi, jos sanoisi, että antaa sen poikasille jotakin hyvää, pehmennyttä lihaa, esim.

Joku on muuttanut naapuriin, koska lehvästön läpi näkyy keltainen ikkunan valo, kohdassa, jossa sitä ei ennen ole ollut. Uusi perhe käyttää eri huoneita kuin vanha leskimies.

Auton renkaat litisevät kuumalla asfaltilla. Sukulaiset dementoituvat. Tänään istuin kylpyammeessa ja hoidin asioita puhelimessa, pitäen puhelinta kaukana korvasta, koska olin märkä.

Päiväkodissa hoitaja suhtautui hiukan sarkastisesti ehdotukseeni, että kuopus saisi käydä rauhassa vessassa. Voimmehan yrittää järjestää hänelle yksityiskäynnin. Käytäntö on, että kaikki menevät yhtä aikaa. Kolmivuotiaat ovat vielä aivan pöhköjä. Yksi lapsi pantiin peiton alle, ja muiden piti arvata kuka siellä on, hoitaja kysyi. Yksi ehdotti itseään: minä. Toinen hoitajaa: sinä. Lisäksi he tekevät tuttavuutta toljottamalla lähietäisyydeltä, niin että ilmeet ja eleet samankaltaistuvat. Tuntui, että he ovat taikinamöykky, jossa kaikki rajat olisi helppo vielä hävittää. He eivät muista nimiään, eivät tiedä ketä ovat, mutta ovat kuitenkin. Noudattavat sääntöjä, joiden tarkoitusta eivät takuulla ymmärrä.

No comments: