Friday, December 08, 2006

pakinaperjantai

Opiskelin ydinfyysikoksi. Kaksitoista vuotta Turussa, sitten Luzernessa CERN:in atomihiukkasfysiikan erikoistutkijana. Minun olisi pitänyt huomata aiemmin se, mikä oli niin itsestäänselvää. Kun koululaisena katsoin ikkunasta, ajattelin näkymää, en lämpöteknisiä ominaisuuksia. Kun laskin kappaleen heittämää varjoa, en ajatellut pinta-alaa, vaan sitä, mitä varjossa voisi tehdä, miten se heittyy, ruohon vihreää värisävyä varjossa, tunnelmaa. Jatkoin kuitenkin sokeasti työskentelyä kohti päämäärääni, Yhtenäisteoriaa.

Luzernessa kärsin jatkuvasti ihottumasta kasvoissani. En juuri käynyt ulkona. Hilseily ja kutina pahenivat koko ajan, aloin murtua.

Vuodet puutarhatonttuna ovat parantaneet murtumat. Kasvoni ovat eheät, partani hyvinvoiva ja isot silmäni - niistä toisinaan vierähtää kyynel, kun katselen Ristorante Casagranden terassilla ihmisten hymyjä, kohtaloita. Näen auringon, nautin varjosta.

9 comments:

Anonymous said...

Kiitos sykähdyttävästä tarinasta. =)

Anonymous said...

Kaunis tarina siitä mikä elämässä on tärkeää.

Anonymous said...

Vuodet puutarhatonttuna, melkein uskoin siihen saakka... kiva juttu.

Anonymous said...

Mahdammeko olla peräti kurssikavereita, tonttu hyvä? ;)

Sama ilmiö sai allekirjoittaneen vaihtamaan alaa puolitoista vuotta sitten. Nykyään onnellisempi, katse siellä missä pitääkin.

Anonymous said...

Tästä haluaisin lukea lisää.

Leonoora said...

Kiehtova tarina, samaa mieltä kuin blogisisko!

hetket said...

Kiitos kaikille kommenteista! Niitä oli mukava saada.

Anonymous said...

Tarina haastaa lukijan – muutokseen. Usein on vaikeaa kuunnella ja totella itseään. Vaikka tietää, että vinossa on, ei tee mitään, kulkee vain vinossa...

taitava tarina, kiitos

Anonymous said...

Aikas hauska! Ensin luulin, että jokin fakki-idiootti jaksaa jatkaa, mutta tämähän olikin positiivinen yllätys! :)